• Εγγραφή
Έχασες τον κωδικό σου? Εισαγάγετε το όνομα χρήστη ή τη διεύθυνση email σας. Θα λάβετε έναν σύνδεσμο για τη δημιουργία νέου κωδικού πρόσβασης μέσω email.
Αρχική / Blog / Έχασα το κίνητρό μου για άθληση: Τι να κάνω;

Έχασα το κίνητρό μου για άθληση: Τι να κάνω;

Η έλλειψη κινήτρου για άθληση είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στον χώρο του fitness. Όλοι έχουμε βρεθεί κάποια στιγμή σε αυτή την κατάσταση.

Ακόμα και αν αισθάνεστε απόλυτα υγιείς, τρώτε σωστά και έχετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής που αποδίδει, υπάρχουν στιγμές που απλά θέλετε να τα παρατήσετε.

Τι θα γίνει αν για λίγες μέρες χάσετε τις προγραμματισμένες σας προπονήσεις;

Η επιστροφή στο γυμναστήριο είναι πιο δύσκολή από ότι φαντάζεστε. Υπάρχει άραγε κάποιος εύκολος και ανώδυνος τρόπος να επιστρέψετε στις επάλξεις;

Την χειμερινή περίοδο ειδικότερα, η έλλειψη κινήτρου κάνει πιο έντονη την εμφάνισή της.

Ο κρύος καιρός, ο αυξημένος φόρτος εργασίας και οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας, έχουν ως αποτέλεσμα την μείωση των επισκέψεων στο γυμναστήριο.

Επίσης, οι περίοδοι διακοπών όπως τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα, των οποίων τα κιλά δεν έχουμε χάσει ακόμα, μαζί με τις μειωμένες επισκέψεις, συντελούν στο να απομακρυνθούμε ολοένα και περισσότερο από τους fitness στόχους μας. Η απομάκρυνση από αυτούς τους στόχους, αντί να λειτουργεί σαν επιπλέον κίνητρο για άθληση, πολλές φορές έχει αντίθετα αποτελέσματα, καθώς η απογοήτευση αποτελεί τροχοπέδη σε οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής.

Εάν θέλετε να ξεφύγετε από μια τέτοια κατάσταση και χρειάζεστε ξανά κίνητρο, αλλά δεν είστε σίγουροι πώς θα τα καταφέρετε, έχουμε τις συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να επιστρέψετε στην κορυφή και πάλι!

  1. Ρεαλιστικοί Στόχοι

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για ένα επιτυχημένο come back είναι να θέσετε τον εαυτό σας εφικτό στόχο.

Αν έχετε καιρό να εμφανιστείτε στο γυμναστήριο, μην περιμένετε να επιστρέψετε αμέσως στο επίπεδο που βρισκόσασταν όταν σταματήσατε. Χρειάζεται χρόνος για να φτιάξετε την αντοχή και την  δύναμή σας.

Επομένως, οι μικροί και βατοί στόχοι στην αρχή είναι το κλειδί για να βρείτε το ξανά κίνητρο για άθληση και να συνεχίσετε χωρίς απογοητεύσεις.

Είτε είναι το πόσες μέρες στη βδομάδα θα κάνετε προπόνηση, είτε ο χρόνος που περνάτε στο γυμναστήριο, είτε η ένταση της προπόνησης, το σημαντικό είναι να πετυχαίνετε σιγά σιγά αυτούς τους στόχους και να βάζετε πιο υψηλούς ανάλογα με την πρόοδό σας.

Επίσης έχετε κατά νου, πως δεν είναι πάντα αποτελεσματικό να περνάτε ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο. Μια ώρα αρκεί, αρκεί να τηρείτε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Προσπαθήστε να χωρίσετε το πρόγραμμα γυμναστικής σας ως εξής:

20 λεπτά προπόνηση με βάρη

30 λεπτά αερόβια άσκηση

10 λεπτά διατάσεις και αποθεραπεία

  1. Μην «κολλάτε» σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής

Ένας άλλος καλός τρόπος για να επιστρέψετε στο γυμναστήριο και να βρείτε το χαμένο σας κίνητρο, είναι να επιλέξετε ασκήσεις που σας ενδιαφέρουν.

Σας φαίνεται δύσκολο να βρείτε όρεξη με το ίδιο πρόγραμμα γυμναστικής που χρησιμοποιείτε χρόνια;

Γιατί δεν δοκιμάζετε κάτι νέο;

Μην πέσετε στην παγίδα της επανάληψης των ίδιων ασκήσεων ξανά και ξανά. Η μονοτονία σκοτώνει τη διασκέδαση και εμποδίζει την πρόοδό σας. Βαρεθήκατε την προπόνηση με βάρη; Μπορείτε να δοκιμάστε Yoga, Pilates, ακόμα και μια πολεμική τέχνη.

Το να έχετε ποικιλία στο πρόγραμμα γυμναστικής σας, κάνει αμέσως την προπόνηση πιο ευχάριστη και σας βοηθάει να ανακτήσετε το κίνητρο για άθληση. Χρειάζεστε νέες προτάσεις; Δεν έχετε παρά να τσεκάρετε τις υπηρεσίες μας!

  1. Βρείτε έναν gym buddy

Κάνοντας την άσκηση διασκέδαση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επιστρέψετε στο βέλτιστο επίπεδο.

Έχετε έναν φίλο που ψάχνει και αυτός κίνητρο;

Το να πηγαίνετε μαζί για προπόνηση, εκτός από το γεγονός ότι είναι πιο διασκεδαστική η άσκηση με παρέα, αποτελεί και σημαντική βοήθεια έτσι ώστε να μείνετε συγκεντρωμένοι στο fitness στόχο σας!

Το ίδιο ισχύει και για το έτερο σας ήμισυ φυσικά! HASHTAG #fitcouple #couplegoals και όλα τα συναφή! Οτιδήποτε κάνει την προπόνηση σας πιο ευχάριστη!

Αν είστε μόνος ή μόνη, ένας personal trainer μπορεί να σας βοηθήσει! Τι καλύτερο από έναν gym buddy που ξέρει ακριβώς πώς να σας βοηθήσει να φτάσετε στο maximum των δυνατοτήτων σας;

Πηγή

To Top
Veggasport ΕΣΠΑ
0
    ΚΑΛΑΘΙ
    Το καλάθι σας είναι άδειοΠροσθέστε προϊόντα στο καλάθι