• Εγγραφή
Έχασες τον κωδικό σου? Εισαγάγετε το όνομα χρήστη ή τη διεύθυνση email σας. Θα λάβετε έναν σύνδεσμο για τη δημιουργία νέου κωδικού πρόσβασης μέσω email.
Αρχική / Blog / Οπαδική Βία

Οπαδική Βία

Η VEGGA Sport ανέλαβε την αποξήλωση των παλιών επικίνδυνων μπασκετών μαζί με τα θεμέλια τους και την προμήθεια, μεταφορά και τοποθέτηση των νέων Μπασκετών Ολυμπιακού τύπου (με κωδικό 01-1102 ) στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς.

Ο αθλητικός εξοπλισμός μας αποτέλεσε ιδανικό συμπλήρωμα στον εξωτερικό χώρο του σχολείου όπου δεσπόζει το γκράφιτι κατά της οπαδικής βίας, θύμα της οποίας υπήρξε ο Άλκης Καμπανός στις 01/02/2022. Από την ημέρα εκείνη, μια οικογένεια θρηνεί για την απώλεια του παιδιού τους με αφορμή τις οπαδικές διαφορές και αποτελεί για όλους μας ένα σημείο καμπής και ένα σημάδι πως η ανθρώπινη ζωή βρίσκεται στην κορυφή του αξιακού συστήματος και κάθε μορφή βίας είναι καταδικαστέα που δεν χωράει σε κανένα πλαίσιο κοινωνικής συναναστροφής.

Ο χώρος του αθλητισμού αντιμετωπίζει δυσεπίλυτα προβλήματα, όμως όλοι οφείλουμε να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού και να εξυγιάνουμε το αθλητικό πεδίο από ακραίες συμπεριφορές και σκοπιμότητες. Η οπαδική βία έχει ολέθριες επιπτώσεις στο άτομο κάθε κοινωνίας, και ανεύθυνες στάσεις και συμπεριφορές μετεξελίσσονται σταδιακά από έκφραση αντιπαράθεσης σε ωμές δολοφονικές ενέργειες. Το αθλητικό πνεύμα έχει απωλέσει αισθητά την αθωότητα του και η κριτική σκέψη, η αξία της ελευθερίας, η χαρά και η ψυχαγωγία του αθλήματος έχουν αντικατασταθεί από το φανατισμό, την επιθετικότητα και τη βιαιότητα.

Η εταιρεία Vegga Sport θεωρεί πως ο χώρος του αθλητισμού αποτελεί ένα πεδίο άντλησης χαράς και ψυχαγωγίας, που σκοπεύει στην επίτευξη μιας καλύτερης κοινωνίας και όλοι μας έχουμε την ευθύνη ως ηθικοί αυτουργοί, να προστατέψουμε τη συνθήκη αυτή. Ο αθλητισμός καθορίζεται από την αποτελεσματική παιδεία, τη συνεκτική κοινωνία και την υπεύθυνη πολιτεία και ως ένα σύνολο αυτού συστήματος, δομεί τις προσωπικότητες των νέων για μια ανθρώπινη κοινωνία με ιδεώδη.

Ο άδικος φόνος του Άλκη Καμπανού στις 01/02/2022, ας αποτελέσει η αφορμή να μη στρέψουμε το βλέμμα μας αλλού αλλά να αναχαιτίσουμε τον εγκληματικό και βίαιο χουλιγκανισμό, που μέσω του αθλητισμού διαμηνύεται προς τους νέους, με θεσμικές μεθόδους, νόμους, ποινές και τιμωρίες.

Ο αθλητισμός αποτελεί πεδίο χαράς, ψυχαγωγίας και ζωής.

To Top
Veggasport ΕΣΠΑ
0
    ΚΑΛΑΘΙ
    Το καλάθι σας είναι άδειοΠροσθέστε προϊόντα στο καλάθι