• Εγγραφή
Αποδέχομαι τους Όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου
Έχασες τον κωδικό σου? Εισαγάγετε το όνομα χρήστη ή τη διεύθυνση email σας. Θα λάβετε έναν σύνδεσμο για τη δημιουργία νέου κωδικού πρόσβασης μέσω email.
Αρχική / Blog / Παιδικός Στίβος

Παιδικός Στίβος

Ο στίβος ή ο κλασσικός αθλητισμός είναι ο βασιλιάς των Ολυμπιακών Αγώνων και προάγει όλες τις διαφορετικές ικανότητες που έχει ο άνθρωπος. Για αυτό το λόγο, όλα τα αθλήματα βασίζονται στις αρχές του στίβου και χρησιμοποιείται από όλα τα αθλήματα ως βάση για την προπόνηση και την προετοιμασία, αλλά και αποτελεί την πιο κατάλληλη δραστηριότητα για τα παιδιά ώστε να αρχίσουν να εξερευνούν τα ταλέντα τους, τα ενδιαφέροντα τους και τις ιδιαίτερες ικανότητες τους.

Ανεξάρτητα με το τι άθλημα θα ακολουθήσει το παιδί στο μέλλον, είναι πάρα πολύ σημαντικό να «περάσει» από τον στίβο σε μικρή ηλικία και αυτό γιατί ο στίβος αποτελεί τη βάση για όλα τα αθλήματα. Το παιδί μαθαίνει τις βασικότερες δεξιότητες κινητικής συμπεριφοράς, όπως είναι το τρέξιμο, τα άλματα και οι ρίψεις, ανακαλύπτει και βελτιώνει όλες τις φυσικές του ικανότητες, μαθαίνοντας σταδιακά να τις αξιοποιεί στο μέγιστο, μέσα από την εκμάθηση των τεχνικών. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σε χώρες που αναπτύσσουν τον αθλητισμό σε υψηλό επίπεδο, τα παιδιά ξεκινούν με στίβο και αργότερα καθοδηγούνται στο καταλληλότερο άθλημα που τους ταιριάζει.

Επιπροσθέτως, τα οφέλη της άσκησης και του αθλητισμού στην υγεία των παιδιών είναι πολλαπλά, ιδιαίτερα στον σύγχρονο τρόπο ζωής, όπου οι καθιστικές δραστηριότητες (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοπαιχνίδια, τηλεόραση) καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους.

Πιο αναλυτικά, προάγεται η σωματική υγεία καθώς γυμνάζονται αρμονικά όλες οι μυϊκές ομάδες και επιπλέον, ενισχύεται η καρδιοαναπνευστική ικανότητα και αντοχή του παιδιού, καθώς και η δύναμή του. Επίσης διευκολύνεται ο έλεγχος του σωματικού λίπους και βελτιώνεται η στάση του σώματος και η λειτουργία των αρθρώσεων. Συμβάλλει όμως και στην ψυχολογική ανάπτυξη, καθώς με το στίβο το παιδί αποκτά αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα, επιμονή, πειθαρχία και ικανότητα συγκέντρωσης, και γενικά το βοηθάει να χτίσει μια δυνατή προσωπικότητα. Επιπλέον, η καλλιέργεια των φυσικών ικανοτήτων του μέσα από τον κλασσικό αθλητισμό οδηγεί το παιδί να αναπτύξει θετική αυτοαντίληψη, να τονώσει το αυτοσυναίσθημα του και να θέσει τις βάσεις για την επιτυχή ενασχόληση του με οποιοδήποτε άθλημα.

Μέσω της προπόνησης, τα παιδιά διδάσκονται να έχουν υπομονή και επιμονή ώστε να πετύχουν τους στόχους τους. Εκτιμούν την αξία της προετοιμασίας, μαθαίνοντας τη διαφορά μεταξύ προσπάθειας και ικανότητας, καθώς βλέπουν τη βελτίωση στην απόδοσή τους. Δοκιμάζουν τον εαυτό τους, μετρούν τις δυνάμεις τους, εντοπίζουν τις αδυναμίες τους γεγονός που τα βοηθά να έχουν υγιή άποψη για την εικόνα τους και τις ικανότητές τους. Μαθαίνουν να προγραμματίζουν και να διαχειρίζονται το χρόνο τους. Κοινωνικοποιούνται ομαλότερα, καθώς λειτουργούν με ομαδικό πνεύμα, και έρχονται σε επαφή με παιδιά διαφορετικής ηλικίας, κουλτούρας, ιδεών και πολλές φορές εθνικοτήτων, μαθαίνοντας έτσι να σέβονται τη διαφορετικότητα.

Προτάσεις αγωνισμάτων για μικρές ηλικιακές ομάδες

Οι προτάσεις των αγωνισμάτων για κάθε ηλικιακή ομάδα μπορούν να αναπροσαρμοστούν, με κύριο γνώμονα το παιδί να βιώσει την εμπειρία από ποικίλες αθλητικές δράσεις και θα καρπωθεί τα οφέλη μιας εκτενούς γυμναστικής δράσης.

Πιο συγκεκριμένα, έχουμε τα εξής αγωνίσματα παιδικού στίβου:

  • Σκυταλοδρομία Ταχύτητας / Εμποδίων.
  • Αγώνας Δρόμου Ταχύτητας / Εμποδίων.
  • Σκυταλοδρομία Ταχύτητας.
  • Εμπόδια.
  • Ταχύτητα/ Εμπόδια/ Σλάλομ τρέξιμο.
  • Αγώνας Δρόμου Αντοχής με διάρκεια 8 λεπτά.
  • Αγώνας Δρόμου Αντοχής Αυξανόμενου Ρυθμού.
  • Δρόμος Αντοχής 1.
  • Άλμα επί κοντώ.
  • Άλματα με σχοινάκι.
  • Άλμα Τριπλούν μικρής φόρας.
  • Σταυρωτά Άλματα.
  • Ρίψη Στόχου επάνω σε Εμπόδιο.
  • Ρίψη Παιδικού Ακοντίου.
  • Ρίψη Μπαλών από γονάτιση.
  • Ρίψη Παιδικών Δίσκων.
  • Περιστροφική Ρίψη.

 

Απαιτήσεις Εξοπλισμού για τον Παιδικό Στίβο

Σε μερικές περιπτώσεις, απαιτείται εξειδικευμένος εξοπλισμός για τη διεξαγωγή των αθλημάτων του παιδικού στίβου, αλλά σε κάθε περίπτωση ο εξοπλισμός πρέπει να τοποθετείται πολύ εύκολα, να μεταφέρεται χωρίς προβλήματα και να εγκαθίσταται ή να απεγκαθίσταται γρήγορα. Και το κυριότερο, τα υλικά του εξοπλισμού πρέπει να είναι κατάλληλα, ασφαλή και πιστοποιημένα, ώστε να διασφαλίζουν αξιόπιστα αποτελέσματα.

Η εταιρεία Vegga Sport για περισσότερα από 20 χρόνια είναι αφιερωμένη στην παροχή ασφαλούς και ποιοτικού εξοπλισμού κάθε αθλήματος. Διαθέτουμε μια μεγάλη ποικιλία από εξοπλισμό Στίβου, ώστε να έχουμε κάτι που ταιριάζει σε όλες τις ηλικίες και τις απαιτήσεις. Μη διστάσετε να έλθετε σε επαφή μαζί μας, για να διευκρινίσουμε κάθε απορία σας και να προσδιορίσουμε κάθε λεπτομέρεια που σας απασχολεί.

To Top
Veggasport ΕΣΠΑ
0
    ΚΑΛΑΘΙ
    Το καλάθι σας είναι άδειοΠροσθέστε προϊόντα στο καλάθι