• Εγγραφή
Αποδέχομαι τους Όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου
Έχασες τον κωδικό σου? Εισαγάγετε το όνομα χρήστη ή τη διεύθυνση email σας. Θα λάβετε έναν σύνδεσμο για τη δημιουργία νέου κωδικού πρόσβασης μέσω email.
Αρχική / Blog / Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, όπου διεξάγονται ενδοσχολικοί αγώνες αθλοπαιδιών, βασική επιδίωξη είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν να αποκομίζουν τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας που ο αθλητισμός προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του υγιούς συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης. Επιπλέον, ο αθλητισμός, ως ένα εκπαιδευτικό εργαλείο ανάπτυξης, αναδεικνύει τη θεμελιώδη σημασία της σωματικής άσκησης για την υγεία και την ευημερία του ατόμου και έτσι, οι αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου την ημέρα Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, έχουν ιδιαίτερη αξία για τη Φυσική Αγωγή.

Σε κάθε σχολική μονάδα, οι μαθητές και οι μαθήτριες με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, θα συμβάλλουν σε μια δράση που θα περιλαμβάνει συνδυαστικές αθλητικές, περιβαλλοντικές, καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες και ουσιαστικά, παρακινεί τους μαθητές και τις μαθήτριες να διαμορφώσουν συμπεριφορές και δεξιότητες, οι οποίες εκπορεύονται από τα αθλητικά ιδεώδη, όπως την καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος, της αλληλεγγύης, του σεβασμού και της ευγενούς άμιλλας.

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής έχουν ορίσει ενδεικτικές δράσεις και δραστηριότητες για τη συγκεκριμένη ημέρα, οι οποίες μπορούν να υλοποιηθούν τόσο εντός του σχολικού χώρου, όσο και εκτός αυτού, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Ενδεικτικά, οι ακόλουθες αθλητικές δράσεις και δραστηριότητες:

 • Περπάτημα ή και τρέξιμο, για 2023 μέτρα.
 • Εξερεύνηση πράσινων χώρων, κοντά στο σχολείο, αξιοποιώντας τη σωματική άσκηση και το παιχνίδι.
 • Διοργάνωση αγώνων σκυταλοδρομίας αλλά και αγώνων δρόμου με εμπόδια.
 • Παρουσίαση σχετικών σχεδίων εργασιών από τους μαθητές και τις μαθήτριες, με θεματικό κέντρο τον αθλητισμό.
 • Διεξαγωγή παραδοσιακών εθνικών παιχνιδιών, αλλά και παραδοσιακών παιχνιδιών άλλων χωρών.
 • Διεξαγωγή παραδοσιακών χορών και παράλληλα, διδασκαλία αυτών των χορών στους υπόλοιπους παρευρισκόμενους στο σχολικό χώρο.
 • Δημιουργία θεματικής αφίσας για την ημέρα του Αθλητισμού και συμπληρωματικά, έκθεση αφισών με θεματικό άξονα τον Αθλητισμό.
 • Πρόσκληση διακεκριμένων αθλητών για την παρουσίαση αθλημάτων, αλλά και συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για θέματα Αθλητισμού.
 • Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών, από εξιδεικευμένους Φορείς, όπως επίσης, πρόσκληση σε Ιατρό για συζήτηση για θέματα Υγείας και Άθλησης.

Επιπροσθέτως, προτείνεται οι σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου και άλλες αθλητικές δράσεις, όπως ομαδικά αθλήματα (πχ. Καλαθοσφαίριση, ποδόσφαιρο, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση κλπ), αλλά να εντάξουν στις αθλοπαιδιές και το πρόγραμμα «IAFF Kid’s Atheltics», το οποίο περιέχει νέα αγωνίσματα και καινοτόμες δραστηριότητες, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες να ανακαλύψουν βασικές κινητικές δράσεις ταχύτητας, αντοχής και ρίψεων. Το πρόγραμμα «IAFF Kid’s Atheltics» περιλαμβάνει τα εξής αγωνίσματα και τις εξής δραστηριότητες:

 • Σκυταλοδρομίες.
 • Αγώνες δρόμου με εμπόδια ή χωρίς.
 • Άλματα χωρίς φόρα ή επί κοντώ ή άλμα τριπλούν ή άλμα σε μήκος.
 • Ρίψεις ακοντίων ή medicine balls ή ρίψη στόχου πάνω από εμπόδιο.
 • Περιστροφική ρίψη.

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού λοιπόν, στοχεύει να ενδυναμώσει και να αναδείξει την αγάπη για τον Αθλητισμό, την αναγνώριση της προσπάθειας, την ουσία του αγώνα και της συμμετοχής, την αξία της νίκης αλλά και το όφελος της ήττας.

Η εταιρεία Vegga Sport για περισσότερα από 20 χρόνια είναι αφιερωμένη στην παροχή ασφαλούς και ποιοτικού εξοπλισμού κάθε αθλήματος. Διαθέτουμε μια μεγάλη ποικιλία από Αθλητικό Εξοπλισμό κάθε αθλήματος, που εξυπηρετεί όλες τις ηλικίες και τις απαιτήσεις κάθε αγωνιστικού επιπέδου. Μη διστάσετε να έλθετε σε επαφή μαζί μας, για να διευκρινίσουμε κάθε απορία σας και να προσδιορίσουμε κάθε λεπτομέρεια που σας απασχολεί.

To Top
Veggasport ΕΣΠΑ
0
  ΚΑΛΑΘΙ
  Το καλάθι σας είναι άδειοΠροσθέστε προϊόντα στο καλάθι