• Εγγραφή
Έχασες τον κωδικό σου? Εισαγάγετε το όνομα χρήστη ή τη διεύθυνση email σας. Θα λάβετε έναν σύνδεσμο για τη δημιουργία νέου κωδικού πρόσβασης μέσω email.
Αρχική / Blog / Προδιαγραφές, κατασκευή και διαστάσεις ενός γηπέδου Beach Handball

Προδιαγραφές, κατασκευή και διαστάσεις ενός γηπέδου Beach Handball

Η παράκτια χειροσφαίριση (Beach Handball) ή χειροσφαίριση στην άμμο είναι ένα ομαδικό αγώνισμα, το οποίο παίζεται με μία μπάλα και η πρώτη του εμφάνιση έγινε το 1990 στην Ιταλία. Στην Ελλάδα εμφανίστηκε το 1996, όταν διεξήχθη και το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Handball. Το άθλημα παρουσιάζει ομοιότητες με τη χειροσφαίριση, με τη διαφορά ότι δε διεξάγεται σε αθλητικό γήπεδο, αλλά στην άμμο. Οι αγώνες δίνονται σε δύο ή τρία set, ανάλογα με το χρόνο που η ομάδα θα κερδίσει το δεύτερο set του αγώνα.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός γηπέδου Beach Handball δεν απαιτεί ιδιαίτερες προϋποθέσεις και προϋποθέσεις, αλλά η κατασκευή ξεκινάει με τη μελέτη της υποδομής και της επιφάνειας που θα τοποθετηθεί το γήπεδο, και μετέπειτα, ορίζονται οι προδιαγραφές του αγωνιστικού χώρου αλλά και του ελεύθερου χώρου περιμετρικά, για να μπορέσουν να αναπτύξουν τις κινήσεις τους οι αθλητές.

Ο περιβάλλοντας χώρος περιέχει ψιλή άμμο, καθαρή και μαλακή, σε ύψος 40cm. Ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου πρέπει να απέχει 3m από οποιοδήποτε αντικείμενο, συμπεριλαμβανομένων και των πάγκων αναπληρωματικών κάθε ομάδας. Επιπλέον, ο χώρος των καθήμενων θεατών θα πρέπει να τοποθετηθεί τουλάχιστον 3 μέτρα από το εξωτερικό άκρο της οριογραμμής του αγωνιστικού χώρου. Η κεντρική κερκίδα μάλιστα, πρέπει να είναι παράλληλη με τον αγωνιστικό χώρο και η γραμματεία απέναντι από την κεντρική κερκίδα.

Οι εστίες του γηπέδου Beach Handball, έχουν διάσταση 3m X 2m X 1m + 0,8m και τοποθετούνται στο μέσο της τελικής γραμμής, με περιθώριο δεξιά και αριστερά 4,5m από την πλάγια γραμμή. Το γήπεδο χωρίζεται σε 3 ζώνες, εκ των οποίων οι δύο είναι οι περιοχές κάθε εστίας, με απόσταση από την τελική γραμμή στα 6m.

(φωτογραφικό υλικό από την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος)

Επιπλέον, ο αγωνιστικός χώρος διαγραμμίζεται από ιμάντες πάχους 5cm έως 8cm, διαφορετικού χρώματος από την άμμο, με ειδικές αγκυρώσεις τις γωνίες και τις συνδέσεις τους.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος (Ο.Χ.Ε.), ο αγωνιστικός χώρος ενός γηπέδου Beach Handball ακολουθεί, βάσει των προδιαγραφών, το μήκος των 27m και το πλάτος των 12m, και ο περιβάλλοντας χώρος ακολουθεί, βάσει των προδιαγραφών, το μήκος των 33m και το πλάτος των 18m.

(φωτογραφικό υλικό από την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος)

Αξίζει να σημειωθεί πως η διαμόρφωση του χώρου ενός γηπέδου Beach Handball γίνεται και με γνώμονα τον προσανατολισμό του γηπέδου, με βάση τους άξονες Βορρά – Νότο, για να μην εμποδίζεται η όραση των συμβαλλόμενων αθλητών από τον ήλιο.

Η εταιρεία Vegga Sport για περισσότερα από 20 χρόνια είναι αφιερωμένη στην παροχή ασφαλούς και ποιοτικού εξοπλισμού κάθε αθλήματος. Διαθέτουμε μια μεγάλη ποικιλία από αθλητικό εξοπλισμό, που εξυπηρετεί όλες τις ηλικίες και τις απαιτήσεις κάθε αγωνιστικού επιπέδου. Μη διστάσετε να έλθετε σε επαφή μαζί μας, για να διευκρινίσουμε κάθε απορία σας και να προσδιορίσουμε κάθε λεπτομέρεια που σας απασχολεί.

To Top
Veggasport ΕΣΠΑ
0
    ΚΑΛΑΘΙ
    Το καλάθι σας είναι άδειοΠροσθέστε προϊόντα στο καλάθι